Po czym możemy poznać dobrą restaurację?
Czy bez rekomendacji znajomych, rodziny bądź najlepszego przewodnika możemy stwierdzić, że miejsce, do jakiego właśnie wkraczamy jest dobrym wyborem? Czym inspirować się przy doborze?
Rozpocznijmy od pierwszego wrażenia, kilku pierwszych sekund po przekroczeniu progu lokalu.
Pomimo pozorów, to nie wystrój jest tutaj najważniejszy.
Szukasz interesujących danych na prezentowany temat? Świetnie się składa, ponieważ pełny wpis (https://pizzahut.pl/restaurants/550-pizza-hut-bialystok-sienkiewicza) zawiera dane godne zainteresowania, które są również niezwykle fascynujące.
Naszą uwagę winien przykuć zapach. Wystrój to indywidualna rzecz. Jedni kochają “surowy” stan, drudzy dużo dodatków, barwne firanki czy też obrus. W rzeczywistości w restauracji to kuchnia pokazuje, jak wiele dana restauracja jest warta. W lokalu nie może być czuć chemicznego odświeżacza. Dobrze, jeśli z kuchni dolatuje do nas delikatny zapach jadła. Wiemy, że kuchnia funkcjonuje, kucharze pracują.

Źródło: villamare.com.pl
Efekty owej pracy będzie widać w jadłospisie. Menu musi być krótkie oraz raczej lakoniczne. Im jest dłuższe, tym większa liczba mięs, jarzyn albo dodatków jakie sporadycznie opuszczają pomieszczenie kuchenne. Nie jest to, oczywiście, zasadą, chociaż możemy przypuszczać, że w lokalu serwującym 20 rozmaitych rodzajów owoców morza, krewetki częściej aniżeli na talerzu lądują na dnie zamrażalników. Czego więc musimy bezwarunkowo unikać? Głównie, warzyw oraz owoców poza czasem ich występowania. Weźmy pod uwagę, iż szparagi, które przybywają do nas w środku zimowego sezonu z Ameryki Południowej, muszą zostać odpowiednio przygotowane do tak dalekiej podróży. Również przez dodatek środków chemicznych.
Jeśli ktokolwiek oferuje nam truskawki w środku zimy to należy się zastanowić, skądże one się wzięły. Czy to faktycznie świeży, naturalny artykuł, czy może nabity chemią wynalazek z drugiego końca świata?
Dyskusja wyłączona.
Kategoria: Nowinki gastronomiczne - co jeść, żeby nie przytyć?
Tagi: artykuł, dodatek, jadłospis, talerz
Tagi: artykuł, dodatek, jadłospis, talerz