
W każdym hotelu zazwyczaj jest restauracja – co zatem uczynić, żeby nie była pusta?



Czy uważasz, że zamieszczone tu dane są ciekawe? Jeżeli tak, to przejrzyj treść (https://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/gulasz-z-dzika), a odnajdziesz tam nie mniej ważne fakty, które zwrócą Twoją uwagę.
Z tego powodu część menadżerów hoteli stara się z tym walczyć i przyciągnąć gości nie tylko do hotelu, ale także do restauracji. Gastronomia (czytaj dalej) hotelowa to generalnie ciężki orzech do zgryzienia. Należy zatrudnić dobry oraz zmotywowany zespół, a w naszej chłodni stale muszą znajdować się świeże artykuły. To zwiększa koszty. Niestety nikt nie da nam gwarancji, że się zwrócą, jeśli hotel będzie widziany jedynie jako zakwaterowanie i goście nie będą mieli zamiaru posilać się u nas. Powinniśmy zatem zmienić koncepcję i wyjść z naszą ofertą kulinarną do mieszkańców. Bo kto powiedział, że restauracja hotelowa ma być otwarta tylko dla gości danego hotelu. Należy postawić na promocję naszego lokalu w mieście oraz zachęcić mieszkańców do odwiedzania nas.