Co powinieneś wiedzieć, by odpowiednio tworzyć stronę o kulinariach?

Co powinieneś wiedzieć, by odpowiednio tworzyć stronę o kulinariach?

3 października 2018 0 By admin
Pisanie stało się dziś dobrym pomysłem na działalność w sieci. Nie musisz tworzyć książek, aby zarobkować na układaniu jakościowej treści. Trzeba jedynie założyć blog. Chociażby blog o gotowaniu. Zarobkować na tego rodzaju blogu możesz na wiele sposobów. Możesz potraktować blog jako element Twojej właściwej działalności w obszarze kulinariów. Możesz też zarobkować na banerach lub programach partnerskich. Możliwości jest całe mnóstwo.

gotowanie

Autor: Heather Sperling
Źródło: http://www.flickr.com

Jednak w pierwszej kolejności sama strona powinna powstać i zyskać jakąś sławę.W jaki sposób wiec tworzyć takiego bloga, aby dojść do rozgłosu i zarobków? Na pierwszy rzut oka tworzenie tego rodzaju strony wydaje się bardzo proste. Wystarczy przecież tylko pisać kolejne przepisy i dodawać nieco treści własnej produkcji. Ponadto dorzuci się jakiś obrazek i wpis zrobiony. To właściwie nie mija się z prawdą, ale jeżeli chcesz, by Twój blog o gotowaniu był faktycznie dobry, a ponadto opłacalny, warto się trochę mocniej postarać.

Po pierwsze, warto zadbać o to, by blog o gotowaniu faktycznie był jedynie o kulinariach. Google sprawdza treści umieszczane na stronach i najlepiej ocenia te witryny, które mają najwięcej tematycznych treści. Jeżeli Twój blog będzie zawierał informacje o kulinariach, ale często będziesz dodawać wpisy dotyczące Twojej codzienności, mody albo innych Twoich zainteresowań – na nieszczęście najprawdopodobniej Twoja witryna będzie słabo zauważalna.

gotowanie

Autor: Didriks
Źródło: http://www.flickr.com

Kolejna sprawa to regularność wpisów. Wrzucaj nowe wiadomości po równych odstępach czasu. Rzecz jasna nie musi to być np. co cztery dni o tej samej godzinie. Jednak pisanie jednego, dwóch wiadomości na tydzień to bardzo dobry pomysł. Tego rodzaju posty muszą też mieć odpowiednią ilość znaków. Najlepiej przynajmniej trzy tysiące znaków.